Klädesplaggens material går att dela upp i två olika kategorier, naturmaterial och syntetmaterial. Med naturmaterial menar man t.ex. sådant som kommer

Klädesplaggens material går att dela upp i två olika kategorier, naturmaterial och syntetmaterial. Med naturmaterial menar man t.ex. sådant som kommer från växter; bomull, hampa och linne. Men det finns även naturmaterial som kommer från djur t.ex. ull, skinn och siden.

Med konstgjorda material menar man material som har skapats på konstgjorda sätt. Denna kategori går att dela in i två delar; helt syntetiska material och det man kallar för regenatmaterial. Bland konstgjorda material så finns t.ex. polyester, polyamid, elastan, akryl och nylon som exempel. Alla dessa material är gjorda på olika och är alltså framställda på ett kemiskt sätt. Regenatmaterial är också syntetiska men de har ett naturligt ursprung. I denna kategori kan man hitta tencel, lyocell och viskos m.m. Dessa material har trä i sig som grund men för att få fram textilmaterial så har det krävts en kemisk framställning.

Många kläder idag är ekologiskt framställda och är då bättre för miljön. Många företag erbjuder idag ekologiska kläder.

Om du vill lära dig mer om hur detta blir ett hållbarare mode så har naturskyddsföreningen väldigt bra och givande information om detta.