Här på Elle kan man läsa om de riktigt stora modetrenderna nu under hösten år 2019. Hur moderiktig behöver man vara eller ska man se till att man bär

Här på Elle kan man läsa om de riktigt stora modetrenderna nu under hösten år 2019.

Hur moderiktig behöver man vara eller ska man se till att man bär de kläder man trivs i allra bäst? Vilka färger gäller i höst? Hur är de senaste trenderna inom skärningen? Nu i höst 2019 så är det välklädda kvinnor vi vill se ute på våra gator. Snyggt och propert klädda och man vill inte se kvinnor i träningsskor som varit hett att ha på sig tidigare i år. Inspirationen nu i höst kommer från våra kära 70- och 80-tal. De flesta kreatörer har blivit mer inspirerade från vårt 1980-tal än 1970-tal, men man kan se att 1970-talet följer med en hel del genom modetrenderna i år.

Många snygga accessoarer gäller nu i höst, t.ex. örhängen, axelremsväskan och en snygg scarf. Pricken över i:et är givetvis de snygga stövlarna. I höst kommer även de klassiska kapporna att vara väldigt användbara. Kapporna ska bäras i färgerna svart, grått, vitt, beige eller brunt.

Nu i höst är det inne med väldigt tydligt markerade axlar och en tydligt markerad midja. Midjan kan man gärna markera extra mycket med ett bälte som har någon snygg detalj, t.ex. ett stort spänne fram. Långa ben nedstoppade i stövlarna och jeans passar även bra nu i höst. Hösten kan upplevas väldigt glammig med allt som ska vara så stort, färgglatt och glittrigt.

Plaggen som är ett måste att ha i höst är en klassisk kappa, ett par enkla jeans gärna med högre midja, ett par stövlar och en snygg enkel stickad tröja. Har man det så har man grunden över några basplagg inför hösten. Nu i höst kommer vi se en hel del mönster, t.ex. abstrakta mönster, rutigt, prickigt och blommigt m.m. Spets kommer även vara väldigt dekorativt i höst, både i form av snygga spetstoppar och som detaljer på andra plagg.

Skinnkläderna kommer tillbaka även i höst. Skinnjackan, skinnkappan, skinnbyxorna och skinnkjolen, ja listan kan göras lång. Dessa plagg kommer förekomma i många olika färger och former, oavsett om du handlar fuskläder eller äkta läder kläder. Skinnbyxorna är väldigt användbara. De går att bära till vardag eller fest och går enkelt att kombinera med en snygg topp eller varför inte en stickad tröja.

Hur ska man bära byxorna i höst? Det blir mer och mer inne i höst med byxor som är höga i midjan, gärna med detaljer runt fickorna eller på benen. Byxorna kommer under hösten att vara lite lösare i modellen jämfört med i våras då byxorna skulle vara väldigt tighta. Jeansen är lite mer utsvängda i benen motför hur det såg ut för några år sedan så man skulle ha väldigt tighta ben.