Många modeintresserade personer som tycker om lite större smycken och specialutformade läckerheter bryr sig mer om smyckenas utformning än av materialen som de är gjorda i. Det finns så mycket spännande design inom smyckesvärlden men många gånger kan det krävas en investering för att få det man vill ha.

Gå igenom gömmorna hemma och se efter vad det finns för resurser. Guldpriset har gått stadigt uppåt under många decennier och det kan vara så att du har tusentals kronor hemma utan att veta om det. Det finns flera sätt att sälja guld och att skicka guld till någon gulduppköpare är förmodligen det smidigaste sättet om du helst vill slippa gå till pantbanken. Jämför priserna och se var du kan få det bästa priset.

För att se vilken karathalt dina smycken har, titta noga efter stämplarna som vanligtvis finns på insidan eller på baksidan av smycket. Ibland kan det vara svårt att hitta stämpeln exempelvis på en tunn guldkedja. Titta då efter en liten platt guldlänk där karathalten brukar stå ingraverad.

Det kan vara svårt att sälja smycken som man har fått i gåva, men berätta gärna för givaren att du tänker byta det gamla smycket mot ett nytt modernt smycke som du mycket hellre vill ha. Den som har gett smycket kommer säkert att bli väldigt glad att du bär ett smycke som du indirekt har fått av den personen och som du tycker väldigt mycket om.