I höst så kommer den klädstilen som påminner om den svarta gotik stilen vara väldigt populär. Här kommer det förekomma mycket spets, lack och läder.

I höst så kommer den klädstilen som påminner om den svarta gotik stilen vara väldigt populär. Här kommer det förekomma mycket spets, lack och läder. Man kommer kunna blanda dessa material mycket för att få den perfekta looken.

För att få mer koll på gotik stilen så finns det många bra exempel på denna sida.

Varifrån kommer då denna stil? Denna stil kommer från kläderna människorna bar på medeltiden. Kvinnor bar typiska medeltidsklänningar, korsetter och det man kallar hoop kjolen. Hoop kjol är en kjol som under tygen har en metallbåge som bär upp kjolen. Innan metallbågen fanns så bar kvinnor upp kjolens volym genom flera lager av kjolar som var stärkta av olika material. Så förr var dessa kjolar väldigt varma motför hoop kjolen som var mer luftig genom metallbågen. Männen bar blusar som hade många volanger och dessa matchade de med en svart rock. Ärmarna för både männen och kvinnornas blusar var breda och satt inte tight mot kroppen.

Det finns en stil bland gotiken som kallas för Gothic Lolita och det är en stil som är mycket populär bland japanerna och den kom till 1999. De som har denna stil från gotiken ser ofta ut som porslinsdockor. Dessa kläder kännetecknas genom volanger, spets, rosor, krusiduller och kjolarna och klänningarna är kortare än den klassiska gotik stilen. Många av de som bär denna stilen har ofta kläder med olika bär på t.ex. jordgubbar, körsbär etc. Det är även vanligt de stövlar som de bär har höga sulor och/eller ett par riktigt höga klackar. Till sina korta kjolar eller klänningar är det vanligt att de använder strumpbyxor. Denna stil kan även kallas för Alice i underlandet stilen.