Många av stilarna under hösten 2019 innehålller tyget siden. Vad är då siden? Siden är ett material som är gjort av trådar som silkesmasken spinner ti

Många av stilarna under hösten 2019 innehålller tyget siden. Vad är då siden? Siden är ett material som är gjort av trådar som silkesmasken spinner till en kokong. Man löser sedan upp silkestrådarna för att sedan spinna de till en tråd och därefter t.ex. väva i siden. För att få ihop en tråd så behövs 24 stycken kokonger. Man räknar idag siden som ett finare och lyxigare material som används i plagg som t.ex. klänningar, scarfar och blusar. Redan år 4000 före Kristus så användes siden som ett fint material. Idag så är Kina världens största producerande land av siden.

Varför ska man välja materialet siden? Siden är ett tyg som är mjukt och skönt att bära direkt mot kroppen. Siden är även ett material som andas väldigt bra och då så svettas du inte lika mycket. Siden är dock ett material som är känt för att vara svårt att få att hålla eftersom det är känsligt för om man inte följer de skötselråd man fått.

Det finns många olika sorters siden/silke så det kan vara bra att läsa på lite för att veta vad man ska välja för sorts material.