Året 2019 under hösten är en riktigt spännande inredningsfas. Vem kunde tro att 1990-talet skulle komma tillbaka men det gör det. Möblerna kommer ha e

Året 2019 under hösten är en riktigt spännande inredningsfas. Vem kunde tro att 1990-talet skulle komma tillbaka men det gör det. Möblerna kommer ha en hel del högblanka ytor. Det som är nytt för i höst är formgivningarna på möbler och detaljer. Några av de populära detaljerna somfanns under 1990-talet som kommer tillbaka nu i höst är t.ex. glasborden, väggar som är svampmålade och de bubbliga glasen som t.ex. Iittala gjorde en gång i tiden. Vi får absolut inte glömma de timglasformade karafferna nu i höst.

I höst är det mjuka toner som bas som gäller och dessa ska man bryta av med en kraftigare färg. Med en lugn och harmonisk basfärg så behöver det inte vara några starka färger som lyfter fram våra favoritföremål i hemmet. I höst kan man gärna använda färger som innehåller toner av blått, grönt och rött i våra föremål.

En färg som är populär nu under hösten 2019 är brunt i alla olika nyanser. Det behöver inte vara en jätte kraftig och stark brunfärg utan det kan lika gärna vara ett mörkt beige föremål med lite bruna inslag.

Hur är strukturerna under hösten?

I höst kan vi se strukturer på olika föremål. Det ska vara strukturer man kan känna på, trä, glas, metall eller keramik är det som i höst kommer locka ögat. Sakerna i höst kommer inte kännas lika funktionella som tidigare. I höst ska man investera i föremål som håller i längden och som man kan använda flera år i rad.

Nu under 2019 har framtoningen varit ganska tidlös men det är många bågformade föremål som börjat ta form. Ända sedan antikens Grekland har de bågformade formerna varit ett återkommande inslag inom arkitekturen. Detta kommer även i höst vara en basform i form av armaturer, mattor, sidobord, konstverk och speglar. Det är bara vår fantasi som kommer att sätta gränser för vad vi ska ha i vårt hem. Mattorna i höst kommer att vara mönstrade. Det kommer att bli enkelt att förändra ett rum i sitt hem genom olika textilier.

Materialen i höst kommer vara enkla och avskalade och många möbler kommer vara tillverkade i furu. Linjerna kommer att vara smäckra och nätta på de nya möblerna men ändå väldigt stilfulla. Varför ska det vara massa krusiduller när man kan ha enkla vackra linjer.

sköna hem kan vi se mer exempel på hur möblerna och inredningsdetaljerna ser ut för hösten 2019.