Läsglasögon behövs vid alla möjliga tillfällen: när du ska läsa en bok eller en tidtabell, när du ska arbeta framför en skärm eller när du ska följa tvättråd och -instruktioner. Vissa behöver bara använda dem vid särskilda tillfällen medan andra behöver dem jämt och ständigt. Oavsett hur ofta du behöver dem är det inte bara viktigt att ha användbara läsglasögon utan också sådana som du känner dig fin i.

Du kan hitta precis de glasögon som passar dig hos https://wearglas.com/ där det finns massor av modeller och stilar. Spetsiga, rosa bågar i 1960-talsanda eller runda och tunna i metall? Med ett par välgjorda läsglasögon som är snygga och funktionella blir både vardagen och festen lite extra kul och du kan klara allt från att arbeta vid datorn till att läsa en restaurangmeny galant!

När behöver du dina läsglasögon?

Beroende på din livsstil och arbete kommer du att behöva olika sorters läsglasögon. Det finns till exempel modeller som avvärjer det blåa ljus som kan vara stressande och påverka sömnkvaliteten medan andra låter dig läsa även om du befinner dig utomhus i solljus. Med ett par duals kan du ha på dig glasögonen hela tiden då den övre delen är rent glas medan den nedre har en styrka från +1 till +4. Ett exempel på när det kan vara extra praktiskt är om du till exempel lagar mat och då och då behöver läsa ett recept eller om du handarbetar framför tv:n. I stället för att ta av och på dig glasögonen räcker med att du tittar ner eller upp med de här modellerna.

Du har förmodligen många olika tillfällen då du behöver dina glasögon och därför är det klokt att skaffa ett par eller till och med fler. Inget är så frustrerande som att inte hitta glasögonen när du behöver dem som mest och därför kan ett extrapar i byrålådan vara en räddare i nöden. Dessutom kan du behöva ett par för arbetet och ett annat för utomhusaktiviteterna.

Trendigt och snyggt

Dina läsglasögon kan komplettera din övriga outfit på ett elegant sätt. Beroende på de rådande modetrenderna kan du anpassa ditt val. För närvarande är det till exempel inne med pasteller och mönster och då kan ett par matchande glasögon bli en kul detalj.

Vintage och second hand är också inne och här kan det vara roligt att välja läsglasögon efter det årtionde du inspirerats av. Ett par stora hippebrillor eller en 1950-tals look med böjda bågar och en matchande scarf blir roliga accessoarer som både piffar och piggar upp.

En lite stramare stil kan vara mycket sexig och passar särskilt dig som vill vara prydlig och elegant men med gnistan i ögonen. Dräkter eller tajta, heltäckande kläder, en stram hästsvans och ett par tunna, rektangulära eller ovala bågar ger dig en professionell och diskret men samtidigt sensuell look. Intelligens är alltid sexigt och den gamla klyschan “less is more” är ett vinnande koncept i de allra flesta fallen.