Det är inte bara kvinnornas kläder som under hösten 2019 ska vara stickade utan även männens mode. Männens mode nu under hösten 2019 har nog aldrig va

Det är inte bara kvinnornas kläder som under hösten 2019 ska vara stickade utan även männens mode. Männens mode nu under hösten 2019 har nog aldrig varit lika spännande som nu.

Männen kommer inte bära stickade byxor i höst men stickade tröjor och pullover kommer ligga hett på modet. Nu i höst kommer männen bära en snygg byxa, jeans eller chinos tillsammans med en stickad tröja. Dessa plagg bär man upp med en snygg sneaker eller ett par kängor som är tidlösa.

Precis som kvinnornas modeår så är även männens kläder i olika material, färger och mönster. Männens mode i höst är däremot mer riktat mot den sportiga stilen men den ska fortfarande hållas sofistikerad.

Här på cityshoppa kan man läsa mer om modetrenderna inför hösten 2019.

Det finns däremot en lekfullhet i höstens mode som t.ex. många snygga accessoarer även bland männen. Varför inte göra det lite lekfullt med t.ex. en hatt. Den hatt som kommer vara populär i Sverige nu i höst är hatten som kallas för Fedora-hatten. Den gjorde succé i USA redan för några år sedan.

Fedorahatten är tillverkad av filt men har ett tydligt brätte och uppe på hatten så är hattkrönen intryckt. Filt är ett material som är framställt genom ull eller hår från pälsdjur. Oftast är håren från kaninerna. Fram till 1950-talet så bars fedorahatten av män i kostym men nu under hösten så kommer denna vara populär på modefronten. Namnet Fedora kommer från en teaterpjäs från 1882. Under 1970-talet så var denna hatt även populär i och med att hatten användes i filmen Idiana Jones. En italiensk tillverkare av denna hatt som är känd är Borsalino.

En sak som är på modet nu i höst är åter igen glasögonen. Höstens glasögon ska antingen vara runda former eller skarpa kanter. Även glasögon i höst ska vara i starkare färger eller matta bågar i neutral färg. Eftersom hösten är lång är det bra om man inte väljer ett par glasögon som sticker ut för mycket eftersom det då är lätt att man tröttnar på de.

En trendig accessoar på herrmodet är väskor och klockor. Väskorna varierar en hel del i utförandet. De kan vara en sportigare modell eller den klassiska herrväskan som man bär på axeln. De är även populärt nu i höst att män bär midjeväskor diagonalt över axeln. Klockorna nu inför hösten ska vara av sportigare modell eller de klassiska stilrena armbandsuren som finns med stålarmband. I höst kommer det inte vara många armbandsur med läderarmband.

En annan sak som kommer på modet nu i höst är de breda kavajslagen. Detta är någonting vi inte sett på modet på ett tag men nu är det tillbaka. Kepsen är även en accessoar som kommer finnas i höst i olika färger och utföranden.