Även om alla vet att bebisar växer så det knakar så är det alltid kul att köpa nya kläder till den lilla. Vissa föräldrar tycker om att överösa sin förstfödda med exklusiva kläder och gosedjur men har du inte så mycket pengar så kan det räcka med billigare barnkläder som du köper från kedjorna eller via klädbytardagar.

Bra gåvor till en baby

Har du en nära vän eller familjemedlem som just har fått barn och som du vill ge en gåva till? Kläder brukar gå hem för det mesta men eftersom du kanske inte riktigt vet vilken smak föräldrarna har så kan det vara en idé att ge bort något i exempelvis doppresent som är mer neutralt men ändå personligt. En personlig födelsetavla är en fantastisk present som passar genom hela livet. En personlig födelsetavla är en form av skiss av barnet med hans eller hennes namn under. Du kan välja mellan en neutral skiss som helt enkelt föreställer en baby, eller en skiss av det specifika barnet i fråga. Sedan trycks barnets namn upp under skissen och tavlan ramas in i en fin ram. På Gallerix finns en personlig födelsetavla som går att beställa i flera varianter beroende på hur du vill att skissen ska se ut.

Att tänka på vid klädköp för spädbarn

När du handlar kläder till en nyfödd eller till små barn är det flera aspekter du måste ha i åtanke. Dels måste plaggen vara allergifria och kännas sköna mot huden. En bebis hud är mycket känslig och skör. Dels måste plagget vara säkert utan en massa knappar och funktioner som kan lossna om barnet sliter i dem. Kolla alltid så att plagget är fri från farliga färger och medel, välj helst ett helt miljövänligt plagg.

Tänk på att inte köpa avancerade plagg med en massa funktioner bara för att det ser coolt ut. För det första tycker bebisar sällan om att man trär saker över deras huvuden och inte heller att man håller på att pilla för mycket. Satsa på allt som är enkelt och mjukt och som bebisen kan röra sig i samtidigt som det är skönt att sova i.

Välj även plagg som bebisen kan växa lite i, såsom plagg med muddar och elastiska tyger. Det kan vara svårt att veta exakt vilken storlek som bebisen kommer ha innan förlossningen så satsa på en lite större storlek än en som är för liten. Storlek 56 brukar vara den bästa.