Att hitta en trosa som verkligen känns helt rätt är inte så lätt. Många väljer trosor utifrån många olika aspekter; sexiga, string för att de ska pass

Att hitta en trosa som verkligen känns helt rätt är inte så lätt. Många väljer trosor utifrån många olika aspekter; sexiga, string för att de ska passa kläderna, har fel storlek, fel material på gymmet. Ja det är inte svårt att göra en lista lång. Ska försöka hjälpa till att bena ut lite vad man ska tänka på när man väljer trosor.

Även om spets kan anses vara sexigare än bomull så är det inte det val som är bäst för underlivet. Sanningen är att bomull är det material som är bäst för underlivet, det andas och man minskar på så sätt risken för svampinfektion eller förändrad flora. Den gång man inte ska ha på sig trosorna en hel dag är materialen som inte innehåller bomull bra.

Att bära stringtrosor är kanske det alternativ som känns bäst när man bär tighta kläder. Det man ska tänka på är att det finns en ökad risk för att man ska få bakterier från rumpan till underlivet. Det finns ingenting som säger att man måste få det men det kan hända. De kan sprida bakterier eftersom de glider runt lite och på så sätt kan bakterier spridas.

Ska man ha trosor under natten eller ska man sova naken? Underlivet mår bäst av att få luftas. Även om underlivet har en naturlig del fuktighet så trivs svamp och bakterier bra i en miljö där det är fuktigt vilket gör att det är bra att inte stänga in de.

Ska man tvätta sina underkläder i vanligt tvättmedel eller behöver man ha något speciellt? Att vi är känsliga i våra underliv är ingenting som är nytt men om man börjar bli irriterad, få klåda eller utslag så ska man fundera om man ska byta tvätt eller sköljmedel. Man ska tänka på att inte torktumla underkläder eftersom att underkläder tappar sin elasticitet.

Läs gärna mer om hur man ska göra val av underkläder vid olika tillfällen.