Varför ska man använda underkläder i olika ullmaterial? Många av oss är medvetna om att vi bör ha ull närmast kroppen under vinterhalvåret för att beh

Varför ska man använda underkläder i olika ullmaterial? Många av oss är medvetna om att vi bör ha ull närmast kroppen under vinterhalvåret för att behålla kroppen varm. Många av oss bär alltid trosor och BH i syntet eller bomull närmast kroppen. Många av oss tänker säkert på mormors eller farmors gamla ullunderbyxor när de här att man ska ha ull närmast kroppen men idag så finns det väldigt fina tunna trosor och BH i ull som inte sticks. De är mycket tunnare idag och väldigt mjuka. Dagens ullunderkläder har bra elasticitet och en bra passform.

Ull har väldigt bra egenskaper som är perfekta för att använda som underkläder egentligen. De kan reglera temperaturen och håller värmen när det är kallt ute. Den fukt som bildas från huden transporteras bort från ulltyget så att man inte känner sig svettig. Känner man sig svettig så börjar man lätt frysa.

Visste du att ull har en självrenande egenskap och är även bakteriehämmande? Att ull är självrenande gör så att du kan använda plaggen många gånger innan du behöver tvätta de. Om man har använt ullkläder många gånger och tycker att man svettats så många gånger i de kan man hänga ut de för att vädra de för att det ska kännas fräschare.

För att kunna dra nytta av att man inte behöver tvätta ullunderkläderna så är det viktigt att man använder de direkt mot huden. Om man har bomull mot huden så kommer fuktigheten att kännas kall och blöt mot huden, så blir aldrig ullmaterial.

Om man känner sig osäker på hur man ska tvätta sina kläder i ull så kan man läsa på via för att få lite mer klarhet.